Beleid omtrent COVID-19

Bericht voor al onze klanten betreffende het beleid omtrent COVID-19

Update 15-12-2020

Beste klant,

Met de invoering van de harde lockdown blijft onze praktijk geopend voor zorg voor uw huisdier(en). Door de Corona-uitbraak in Nederland nemen wij met al onze klinieken maatregelen om de verspreiding van deze ziekte te vertragen en hopelijk zelfs gedeeltelijk te stoppen. Deze maatregelen zijn in lijn met wat de RIVM en het kabinet afgekondigd heeft. Mochten er nieuwe maatregelen afgekondigd worden dan kan het zijn dat wij ons beleid aanpassen.

Om onze verantwoordelijkheid te nemen in het voorkomen van verspreiding van het coronavirus, beperken we in onze kliniek het contact met elkaar en zorgen voor optimale hygiëne. Aan al onze klanten en medewerkers vragen wij het volgende, met klem:

 • Graag willen wij u verzoeken met één persoon per dier naar de praktijk te komen.
 • Wij gaan de komende weken tot nader order niet-noodzakelijk preventieve zorg uitstellen. Vaccinaties van puppy’s en kittens of jaarlijkse vaccinaties indien langer dan 15 maanden geleden blijven we wel doen. Vaccinaties of ander preventieve zorg zoals bijvoorbeeld weegconsult of preventieve gebitscontroles gaan we in overleg met u herplannen naar een later tijdstip. Wij vragen hiervoor uw begrip.
 • Kom a.u.b. op het afgesproken tijdstip binnen (niet te vroeg of te laat) zodat er niet te veel mensen tegelijk in de praktijk zijn. U mag eventueel ook in de auto wachten en pas binnen komen als u aan de beurt bent, u kunt zich dan telefonisch aan onze balie melden.
 • Indien u contact heeft gehad met iemand waarbij bevestigd is dat diegene een infectie met het coronavirus heeft, kom a.u.b. niet naar de praktijk. Indien u zich ziek voelt, komt u dan a.u.b. ook niet langs.
 • Afspraken kunnen de aankomende drie weken kosteloos verplaatst worden. Wel willen wij u vragen dit (indien mogelijk) ruim op tijd te doen. Indien uw dier ziek is en u zich zorgen maakt, is een telefonisch consult met de dierenarts mogelijk.
 • Heeft u medicatie en/of voer nodig, bestel dit a.u.b. alvast telefonisch. Op die manier kunnen we ieders aanwezigheid in de praktijk zo kort mogelijk laten duren.
 • Wij vragen u uitsluitend met pin te betalen.
 • We zien u graag, maar schudden geen handen.
 • Wij willen proberen minimaal 1,5 meter afstand te houden tussen de mensen. Geef elkaar daarom ook de ruimte in de wachtkamer.
 • Na ieder consult zullen wij onze handen wassen en desinfecteren. Ook ontsmetten we zeer regelmatig de relevante oppervlakten in onze kliniek inclusief pinautomaat en deurklinken.

We passen indien nodig onze dienstverlening aan.

 • De aankomende drie weken doen wij geen visites aan huis. (eventueel uitzondering voor noodzakelijke euthanasie aan huis).
 • Op dit moment zijn alle dieren meer dan welkom. Indien onze personeelsbezetting minder wordt, kan het zijn dat wij de focus moeten leggen op alleen zieke dieren. Vaccinaties, standaard operaties etc. zullen dan verplaatst worden. Wij hopen dit uiteraard zoveel mogelijk te voorkomen en zullen u hierover tijdig informeren.

Wij rekenen hierin op uw hulp en medewerking. Laten we samen zorgen dat wij, alle inwoners van Nederland, deze crisis te boven komen.

Namens alle medewerkers van Caressa