Wij zijn open voor alle zorg voor uw huisdier. Lees hier onze volledige maatregelen. Wij zijn onderdeel van Caressa! Bekijk de website op www.dierenziekenhuizen.nl.

De praktijk

De praktijk

Duurzame diergeneeskunde

Al jaren streeft de praktijk naar duurzaamheid in de diergeneeskunde. Wij vinden dat huisdieren in alle levensfasen zorg en begeleiding moet worden aangeboden om ziekte en ongemak te voorkomen. Onderzoek en behandeling vinden zoveel mogelijk plaats volgens moderne wetenschappelijke inzichten. Op die manier zijn de kansen op een snel herstel het best.

Bij medicijngebruik, vooral het gebruik van antibiotica, worden de voor- en nadelen zorgvuldig tegen elkaar afgewogen. Bij besluiten over onderzoek of behandeling worden altijd de belangen van zowel het dier als de eigenaar in acht genomen.

Een katvriendelijke praktijkvoering

Katten zijn geen kleine honden! De omgang met katten is daarom ook heel anders. Dit proberen wij te realiseren door het nemen van een aantal maatregelen in de praktijk, zoals het gebruik van rustgevende feromonen (Feliway), het aanbieden van beschutting in de opname en door kennis in de omgang met katten.

Een rustige benadering van een kat maakt een wereld van verschil. Het rechtstreeks in de ogen kijken en direct in de nek vastpakken kan voor de kat als zeer intimiderend overkomen en dan kan de kat zich willen verdedigen. Het is zelfs beter de kat zo min mogelijk vast te houden. Bepaalde lichaamstaal van de kat op tijd herkennen voorkomt escalaties. Agressie bij katten heeft eerder te maken met angst dan dominantie. Vooral in de spreekkamer.

Katten in de opname die niet eten, krijgen verschillende typen voer voorgeschoteld. Het voer wordt opgewarmd en sommige katten eten alleen in bijzijn van mensen die hen met de hand voeren. Indien een kat helemaal niet wil eten, wordt de kat zelfs gevoerd met sondevoeding en op die manier voedsel direct naar de maag gebracht.

Onze paraveterinairen nemen de dagelijkse zorg voor opnamepatiënten op zich en passen deze zorg aan aan iedere individuele kat.

Opname van dieren

Regelmatig nemen wij dieren op voor nader onderzoek en/of therapie. Hiervoor hebben we een opnamegedeelte waarbij honden en katten (en konijnen en knaagdieren) elkaar niet zien. Tevens zorgen wij ervoor dat katten zo min mogelijk stress ervaren door onder andere te werken met een rustgevende feromonenspray en gebruik te maken van beschutting.

Dieren in de opname worden elke dag een aantal keren door de dierenartsen nagekeken. Er is altijd een paraveterinair achter aan het werk die de patiënten verzorgt en goed in de gaten houdt. Ook is er de mogelijkheid dat ze aan een infuus worden aangesloten om te zorgen dat ze niet uitdrogen. Onze hokken kunnen ook worden verwarmd indien een patiënt een te lage lichaamstemperatuur heeft.

Bij bijvoorbeeld katten die een aantal dagen niet eten is het ook erg belangrijk dat ze bijgevoerd worden. Dit doen de paraveterinairen in de opname drie keer per dag via een voedingssonde. Op deze manier weten we in ieder geval dat ze genoeg eten binnen krijgen.

Onze paraveterinairen nemen de dagelijkse zorg voor opnamepatiënten op zich na het opstellen van een plan van aanpak van de dierenarts. Deze zorg moet zorgvuldig worden aangepast aan de individuele patiënt. Geen patiënt is dezelfde!

Algemene informatie

Openingstijden maandag tot en met vrijdag

 • De balie en apotheek zijn maandag t/m vrijdag geopend van  8.30 - 18.00 uur en tussen 12:00 en 13:00 gesloten.
 • De praktijk is maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 8.30 - 18.00 uur. 
 • Behandeling volgens afspraak.
 • Spoeddienst door Evidensia Dierenziekenhuis Den Haag 070-206 0900

Bestellen dieetvoer

 • Bestellen is mogelijk tijdens de openingstijden van de apotheek.
 • Gelieve uw bestelling tijdig door te geven i.v.m. sommige levertijden.

Verstrekken van medicijnen

 • Voor sommige medicijnen, zoals ontwormings- of ontvlooiingsproducten, is geen recept nodig en kunt tijdens de openingstijden aan de balie ophalen.
 • Receptplichtige middelen (zgn. UDA-middelen) mogen alleen verstrekt worden tijdens of na een consult met de dierenarts.
 • Herhaalrecepten of vervolgrecepten van UDA-middelen kunnen na telefonisch overleg voor u worden klaargelegd.
 • Sommige middelen (zgn. UDD-middelen), zoals vaccinaties, mogen alleen door een dierenarts worden toegediend.

Afspraak maken en annuleren

 • U kunt zowel telefonisch als online een afspraak maken.
 • Het annuleren van een afspraak kan tot maximaal 24 uur van tevoren.
 • Bij het niet nakomen van een afspraak of het te kort van te voren annuleren van een afspraak, kunnen kosten in rekening worden gebracht.

Tarieven en betaling

 • Er bestaat geen standaardtarievenlijst omdat tarieven van diensten o.a. zijn gebaseerd op werktijd en het gewicht van de patiënt. Deze kunnen daarom variëren. Wel kunt u om een indicatie vragen.
 • Gelieve direct te betalen aan de balie na uw consult.
 • Er is een lijst beschikbaar met betalingsvoorwaarden.
 • Onze cliënten worden geacht akkoord te gaan met onze betalingsvoorwaarden.

Spoeddienst

Bij spoedgevallen tijdens openingsuren, kunt u ons telefonisch bereiken op 070 - 325 59 07 en kies een ‘nul’.

Bij spoedgevallen buiten openingstijden, kunt u bellen naar de samenwerkende Evidensia klinieken regio Den Haag op 0900 - 33 444 55.

Ontvangst nieuwsbrief/e-mails

Wij verzoeken u door te geven of u onze nieuwsbrief en andere e-mails wenst te ontvangen.

Huisbezoek

Een thuisvisite is mogelijk na persoonlijk of telefonisch overleg met één van onze medewerkers. Gelieve dit tijdig door te geven i.v.m. de planning van de agenda. De bezoektijd is afhankelijk van het verloop van de praktijkwerkzaamheden. Uiteraard kan er wel een indicatie worden gegeven, meestal in de vorm van een tijdsvak. U zal dan kort van tevoren worden gebeld wanneer de dierenarts onderweg is.

Terug naar Over ons