Februari: maand van het gebit!

Februari: maand van het gebit!

Gebitsverzorging

Wat bij mensen dagelijks de normaalste zaak is, geldt niet voor onze huisdieren. Gebitsverzorging is vaak geen dagelijkse routine bij de hond en de kat, terwijl dit zeer belangrijk is voor hun gezondheid. Wanneer er op jonge leeftijd aandacht wordt geschonken aan het gebit (tanden/kiezen bekijken, tanden poetsen, laten reinigen), zal een dier zijn/haar hele leven profijt hebben van gezonde tanden, kiezen en tandvlees. Dit hoort bij de algemene gezondheid van uw huisdier.

Wanneer is een gebitsbehandeling nodig?

Een gebitsprobleem is één van de meest onderschatte problemen bij onze huisdieren. De dierenarts controleert tijdens het jaarlijkse algemeen onderzoek ook het gebit en zal advies hierin geven. De meest voorkomende problemen bestaan uit de aanwezigheid van tandsteen, ontstoken tandvlees (gingivitis) en soms zelfs oplossing van de tand/kieswortels (resorptie). In veel gevallen is het reinigen van het gebit nodig. Dit betekent dat het tandsteen wordt verwijderd en zo de kans op ontstoken tandvlees wordt verkleind. Hoeveel tandsteen een dier heeft, is heel individueel. Ook hoe snel dit ontstaat. Sommige dieren hebben 1 keer in de 2-3 jaar een gebitsreiniging nodig, andere dieren elk jaar.

Wanneer er zowel veel tandsteen als ontstoken tandvlees aanwezig is, bestaat de kans dat er tanden of kiezen moeten worden getrokken. De dierenarts zal met u bespreken hoe ernstig het is. Let op: het is vaak van tevoren niet te beoordelen hoeveel tanden of kiezen eruit moeten. Dat kan de dierenarts pas weten wanneer uw huisdier onder narcose is. Dan wordt met speciaal tandheelkundig instrumentarium elk element onderzocht en eventueel kunnen er dentale röntgenfoto’s genomen worden om de wortels te beoordelen. Wanneer het gebit er toch slechter voor staat dan van te voren gedacht, zal dit met de eigenaar worden besproken, uiteraard ook i.v.m. de kosten.

Acties

Februari is de maand van het gebit. Hierbij besteden we extra aandacht aan de tanden en kiezen van de huisdieren. We hebben hierbij ook speciale acties! In de maand februari kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole! Hierbij controleert de dierenarts het gebit van uw huisdier en zal u hierover adviseren. Indien een gebitsbehandeling wordt aangeraden en u besluit deze behandeling binnen een maand in te plannen, dan krijgt u 10% korting op de behandeling. Daarnaast krijgt u ook gratis een zakje Hill’s Dental treats bij aankoop van een zak Hill’s T/D voeding voor de hond of proefzakjes van Hill’s bij aankoop van Hill’s T/D voor de kat.

Heeft u vragen over onze acties of wilt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole? Neem dan contact met ons op via 070 - 325 59 07.

Het is heel belangrijk om eerst het gebit te laten controleren door een dierenarts voordat u besluit om een gebitsbehandeling te laten uitvoeren. Zo is voor zowel de dierenarts als voor u duidelijk wat de staat van het gebit is en wat u eventueel zou kunnen verwachten.