• Bel ons:070 325 5907

Nieuwe inzichten

Richtlijn congestief hartfalen

Deze week ontvingen we een nieuwe richtlijn voor de behandeling van hartfalen zoals die veel voorkomt bij hondenrassen, zoals Teckels, Cavalier King Charles Spaniels en andere kleine terrier rassen (tengevolge van degeneratie van de mitraliskleppen en dilaterende cardio myopathie). Behandeling met sprironolacton is niet meer opgenomen in het protocol. Behandeling met furosemide en ACE remmers is pas zinvol bij cardiaal longoedeem. In de vroegere fasen is pimobendan geindiceerd, zodra het Linker atrium vergroot is op de rontgen foto, dan wel de Vertebral Heart Score verhoogd is. De basis behandeling is daardoor eenvoudiger geworden. Uiteraard kan het nodig zijn om een cardioloog te raadplegen als de behandeling tekort schiet.

Zware honden of katten makkelijker laten afvallen

Enige tijd geleden heeft Hill's een nieuw dieet uitgebracht, namelijk Metabolic, waarbij het voor zware dieren gemakkelijker zou moeten zijn om gewicht te verliezen. Huisdieren met overgewicht brengen hun genen anders tot expressie dan huisdieren zonder overgewicht. Een van de gevolgen is dat deze dieren moeite hebben met afvallen. De nieuwe dieetvoeding past het genexpressieprofiel van het huisdier aan zodat het makkelijker gewicht verliest.

Voor meer informatie kunt u vragen aan de balie. Tevens kunnen wij u een instructieformulier meegeven met de hoeveelheid benodigde voeding en een tabel waarin het verwachte gewichtsverlies wordt aangegeven.

Risico op suikerziekte bij katten

Collega Lars Slingerland is gepromoveerd op het onderwerp "Suikerziekte bij katten".

Conclusies zijn dat overgewicht, een toenemende leeftijd en het mannelijk geslacht een risico vormen voor het ontstaan van suikerziekte. Als nieuw feit kwam aan het licht dat vooral een afnemende lichamelijke activiteit een risico vormt voor het krijgen van suikerziekte.

De Dierenkliniek Thorbeckelaan adviseert daarom om katten zelf hun voedsel in huis te laten opzoeken. In de kliniek is een instructieformulier verkrijgbaar.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Thorbeckelaan

Terug
 • Ma
  8:00 - 18:00 uur
 • Di
  8:00 - 18:00 uur
 • Wo
  8:00 - 18:00 uur
 • Do
  8:00 - 18:00 uur
 • Vrij
  8:00 - 18:00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

070 206 09 00
Terug

Vind ons hier:

Thorbeckelaan 358 2564 BZ Den Haag
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel a.u.b. dit nummer bij spoedgevallen:

070 206 09 00