Menu
 • Bel ons:070 - 325 5907
 • Buiten openingstijden0900 - 33 444 55

Nieuwe medicijnen

Bravecto®

Bravecto komt binnenkort beschikbaar als spot on  (druppels op de huid van de nek) bij de kat. Het werkt dan tot wel 3 maanden tegen vlooien en teken.

Er zijn inmiddels al veel producten op de markt die werkzaam zijn tegen vlooien en teken. De toediening kan plaatsvinden in de nek d.m.v. een pipetje of oraal d.m.v. een tablet. Bravecto® is een van de nieuwste middelen voor honden die op dit moment beschikbaar is en bevat als werkzame stof fluralaner. Het voordeel van deze kauwtablet is dat het 12 weken werkzaam is tegen vlooien en de teken Ixodes ricinus, Dermacentor reticulatus en Dermacentor variabilis en 8 weken tegen de teek Rhipicephalus sanguineus. Dit betekent dat het veel minder vaak hoeft te worden toegediend dan andere pipetten en tabletten die een maand werkzaam zijn.

Merilym3®

De ziekte van Lyme (Borreliose) is een probleem dat bij mensen kan leiden tot rode plekken op de huid, koorts en andere symptomen. Bij honden was er lang twijfel over of het wel of niet tot ziekte kan leiden. Uit recentere onderzoeken is gebleken dat het wel degelijk tot problemen bij honden kan leiden. Men kan dan koorts en wisselende kreupelheid zien. Borreliose wordt overgedragen door teken. Om uw hond hiertegen te beschermen is een antitekenbehandeling nodig. Sinds kort is er ook een vaccin op de markt dat uw hond tegen Borreliose kan beschermen, namelijk Merilym3®. Dit vaccin wordt twee keer gegeven met een tussentijd van 3 weken. 4 weken na de laatste vaccinatie is de hond beschermd tegen Borreliose.

Pexion®

Epilepsie is een regelmatig voorkomend probleem bij honden en in mindere mate komt het ook voor bij katten. Nadat er onderzoek is gedaan om de oorzaak te vinden, kan men wel of niet kiezen de epilepsie te behandelen. Het doel van de behandeling is om de interactale periode (de tijd tussen twee epileptiforme aanvallen) te verlengen.

Honden met epilepsie worden al jaren behandeld met Fenobarbital (o.a. in de vorm van Phenoral® verkrijgbaar). Bij dit medicijn kan gewenning optreden en er kunnen bijwerkingen optreden, onder andere aan de lever. Sinds kort is er voor honden een nieuw middel op de markt, namelijk Pexion®. Dit middel heeft ongeveer dezelfde effectiviteit, maar zou minder bijwerkingen vertonen.

Apoquel®

Apoquel® is het nieuwste middel dat geregistreerd is om jeuk bij honden te onderdrukken. De werkzame stof is oclacitinib en dit is een immunomodulator. Het remt bepaalde stoffen die een rol spelen bij het ontstaan van ontsteking en jeuk. Nu wordt hier vaak nog prednisolon voor gebruikt. Prednisolon werkt vaak snel, maar staat ook bekend om de vele bijwerkingen zoals veel drinken en veel plassen, hongerig zijn, verhoogde kans op suikerziekte en het kan ook de algemene weerstand aantasten. Apoquel® kent gelukkig minder bijwerkingen omdat het specifieker aangrijpt in het proces van de jeuk en is daarom een goed alternatief. Het middel is in het buitenland al zo populair en veelgebruikt dat het middel daarom helaas nog niet beschikbaar is in Nederland. Zodra dit hier op de markt is zullen wij hier zeker mee gaan werken.

Canileish®

Leishmaniose is een ziekte dat wordt overgedragen door de zandvlieg in Middellandse Zeegebieden. Om Leishmaniose te voorkomen is het belangrijk het contact met deze zandvlieg te voorkomen en te zorgen dat uw hond hiertegen beschermd is. Het is nu ook mogelijk uw hond (vanaf 6 maanden leeftijd) te vaccineren tegen Leishmania. De kans op het ontwikkelen van een ziekte is dan ongeveer 4 keer zo klein geworden. De vaccinatie moet na de eerste keer nog twee keer herhaald worden met 3 weken tussentijd. 4 weken na de laatste vaccinatie is de hond beschermd. U zult vanwege dit schema dan ook 10 weken voor vertrek moeten beginnen met vaccineren. Hierna is de vaccinatie een jaar geldig.

Prilactone®

Spironolacton is al vele jaren op de markt als een zwak diureticum (plastablet). Onlangs is het onder de merknaam Prilactone®  teruggekomen als middel bij de behandeling van hartfalen omdat het slijtage van de hartspier tegengaat.

Bij een vroegtijdige behandeling met dit middel kunnen hartpatiƫnten langer leven met minder klachten.

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek Thorbeckelaan

Terug
 • Ma
  8:00 - 18:00 uur
 • Di
  8:00 - 18:00 uur
 • Wo
  8:00 - 18:00 uur
 • Do
  8:00 - 18:00 uur
 • Vrij
  8:00 - 18:00 uur
 • Za
  Gesloten
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

0900 - 33 444 55
Terug

Vind ons hier:

Thorbeckelaan 358 2564 BZ Den Haag
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel a.u.b. dit nummer bij spoedgevallen:

0900 - 33 444 55